Lajittele ja vie keräykseen

Vaarallisia jätteitä ei saa sekoittaa muun jätteen joukkoon, kaataa viemäriin tai polttaa. Säilytä ja vie jätteet keräykseen alkuperäisissä pakkauksiss aan. Jos alkuperäistä pakkausta ei ole, vie jäte keräykseen tiiviisti suljetussa pakkauksessa ja merkitse pakkaukseen, mitä jätettä se sisältää.Jos et tunnista ainetta, älä avaa pakkausta. Vie pakkaus lähimpään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen ja merkitse pakkaukseen ”koostumus tuntematon”.

Vie oikeaan paikkaan

Kotitalouksien vaaralliset jätteet voi viedä maksutta keräykseen. Väärään paikkaan joutunut vaarallinen jäte aiheuttaa vaaraa ja voi estää jätteiden hyödyntämisen. Lajittele jätteet oikein ja vie ne oikeaan paikkaan.

Lääkkeet, neulat ja ruiskut sekä elohopeaa sisältävät kuumemittarit palautetaan apteekkiin
Paristot ja pienet akut (kannettavat) palautetaan niitä myyviin kauppoihin tai kioskeihin
Ajoneuvoakut voi viedä joihinkin akkuja myyviin liikkeisiin sekä useimpiin kuntien vaarallisen jätteen keräyksiin.
Kyllästetty puu, katso vastaanottopaikat täältä 
Asbesti, tarkasta vastaanotto jäteyhtiösi kotisivuilta
Muut vaaralliset jätteet viedään vaarallisen jätteen keräyspisteisiin, jäteasemille tai kiertäviin keräyksiin

Tarkista lähin vastaanottopiste

Ohje kierrätys.infoon:

Vaara väärässä paikassa!

Vaarallisten aineiden sekoittaminen voi aiheuttaa räjähdysvaaran, astia voi syöpyä rikki tai hengitysilmaan voi höyrystyä myrkyllistä ainetta.
Viemärissä vaarallinen aine voi vaurioittaa putkistoa ja haitata vedenpuhdistamon toimintaa. Aine voi myös päätyä luontoon ja sitä kautta ravintoomme.
Vaarallisten aineiden polttaminen kodin tulisijoissa voi aiheuttaa vaarallisia päästöjä ja vaurioita hormiin ja tulisijaan.

Lääkkeet apteekkiin

Apteekit ottavat vastaan vanhentuneet ja tarpeettomat lääkkeet, elohopeaa sisältävät kuumemittarit sekä neulat ja ruiskut. Lääkejätteitä ei saa kaataa viemäriin eikä laittaa muun jätteen sekaan.

Katso oman kuntasi jätelaitos

Käytämme evästeitä, jotta voimme varmistaa, että sivumme palvelevat sinua mahdollisimman hyvin. Jos jatkat muuttamatta asetuksia, oletamme sinun hyväksyvän evästeiden käytön vaarallinenjate.fi - sivustolla.